SörPont Blog

Sörforradalom zajlik Magyarországon. Mi csatlakoztunk, csatlakozz te is! Itt a blogon számolunk be a legújabb fejleményekről.

SörPont Webshop


logo17.png

Friss topikok

Címkék

Főzdeprofilok: Legenda (2. rész: a kínálat)

2013.11.27. 07:53 SörPont

(Folytatás, a cikk első fele itt olvasható.)

A főzde megnyitása egyértelműen mérföldkő a hazai kisüzemi kultúrában, elsősorban annak révén, hogy relatív nagy kapacitással és elképesztően széles szortimenttel dolgozik (a Ratebeer e percben 29 féle sört listáz oldalukon, és mind 2013-ban készült). Mindezeken felül jelentős rekrutációs szerepet is betölt, amint bérfőzési formában az új, feltörekvő házi sörfőző generációnak lehetőséget nyújt arra, hogy a piacon is kipróbálják magukat. Többek közt Tibeer, a Bázis és a Sörök a Möszjő vödréből nevű formáció is a Legendában készíti söreit.

1.JPG

A Legenda saját kínálata két csokorra bontható: Olasz részben korábban már kikísérletezett söreit folytatja a Legendában, rendszeresen új tételekkel kiegészítve, egyedi címketervekkel. A Sörmanufaktúrához kötődő receptúra alapján készülő sörök zöme egységes, a rombusz alakú címkékről könnyen felismerhető dizájnnal bír - de stílusukat tekintve nincs jelentős különbség a kínálat két halmaza között. Teljes mértékben közös a felsőerjesztés abszolút dominanciája és a maximális sokféleség, ami a füstölt sörtől a ribizlis ale-en át az árpaborig terjed.

2.jpg

A sokféle kisszériás főzet tág teret enged a kísérletezésnek, a feltűnő, majd eltűnő söröknek; de mellettük van egy jól körülhatárolható derékhada is a kínálatnak. Ezek természetesen nagyjából azok, amelyek már a kezdeti hónapokban egyből a Legenda ikonikus termékeivé váltak: az Olaszházi Bitumen (imperial stout), az Olaszházi Meggysör, a James' Brown Ale, a Six Fingers Weisse (világos búza), a TriplaX (apátsági tripel), illetve a főzde számtalan india pale ale-je. Utóbbiak közül inkább az amerikai vonalat hozza a Brutál Bitter, a Pokerface és a Jokerface, míg a visszafogottabb, brit vonalat a Kelet-indiai Társaság képviseli.

3.jpg

A Legenda, műhelyszerepéből és máris igen erős beágyazottságából fakadóan, valószínű, hogy jó ideig meghatározó szereplője lesz a magyar söréletnek, így érdemes vele rendszeresen ismerkedni. Erre a főzdékön kívül a város számos sörfókuszú kocsmájában, saját mozgókocsmájukban, és természetesen a SörPonton keresztül is kiváló lehetőségek állnak rendelkezésre.

Képek forrásai:

kezmuves-csemege.hu
16.kerulet.ittlakunk.hu
legendasorfozde.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sorpont.blog.hu/api/trackback/id/tr585653979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása