Legutóbbi cikkünkben szó esett a helyes sörfogyasztási hőmérséklet betartásának jelentőségéről. Ehhez szolgál illusztrációul az alábbi lista, a Ratebeer cikkének felhasználásával:
0 - 4 C°: minden olyan sör, aminek nem akarjuk érezni az ízét.
4 - 8 C°: búzasörök, a legtöbb könnyű világos lagersör (pl. német pilseni), néhány erős belga ale (pl. Duvel), gyümölcsös sörök, kölsch.
8 - 12 C°: könnyű ale-ek, testesebb világos lagersörök (pl. cseh pilseni), barna lagersörök, spontán erjesztésű sörök, stout, porter.
12 - 14 C°: karakteresebb ale-ek (pl. bitter, IPA), belga stílusú sörök (főként az apátságiak), kellerbier, baksörök, egyéb erős sörök.
14 - 16 C°: a legerősebb sörök (9-10 alkoholszázalék felett - pl. jégbak, barley wine, angolszász stílusok "imperial" változatai).
Forrón: néhány e célra főzött idénysör, mint a Liefmans Glühkriek.
A kép forrása: micromatic.com