SörPont Blog

Sörforradalom zajlik Magyarországon. Mi csatlakoztunk, csatlakozz te is! Itt a blogon számolunk be a legújabb fejleményekről.

SörPont Webshop


logo17.png

Friss topikok

Címkék

Sörkóstolás: a hőmérséklet

2013.05.05. 22:07 SörPont

Legutóbbi cikkünkben szó esett a helyes sörfogyasztási hőmérséklet betartásának jelentőségéről. Ehhez szolgál illusztrációul az alábbi lista, a Ratebeer cikkének felhasználásával:

1.jpg

0 - 4 C°: minden olyan sör, aminek nem akarjuk érezni az ízét.

4 - 8 C°: búzasörök, a legtöbb könnyű világos lagersör (pl. német pilseni), néhány erős belga ale (pl. Duvel), gyümölcsös sörök, kölsch.

8 - 12 C°: könnyű ale-ek, testesebb világos lagersörök (pl. cseh pilseni), barna lagersörök, spontán erjesztésű sörök, stout, porter.

12 - 14 C°: karakteresebb ale-ek (pl. bitter, IPA), belga stílusú sörök (főként az apátságiak), kellerbier, baksörök, egyéb erős sörök.

14 - 16 C°: a legerősebb sörök (9-10 alkoholszázalék felett - pl. jégbak, barley wine, angolszász stílusok "imperial" változatai).

Forrón: néhány e célra főzött idénysör, mint a Liefmans Glühkriek.

A kép forrása: micromatic.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sorpont.blog.hu/api/trackback/id/tr535260628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.