SörPont Blog - Utolsó kommentek
blfr7@https://blog.hu
©2024 blog.hu
https://sorpont.blog.hu/2013/01/14/az_ale_ii/full_commentlist/1#c38585714
Válasz erre: Az ale - II.
2020-06-08T07:54:30+02:00
2020-06-08T07:54:30+02:00
Fermentátor
http://blog.hu/user/639235
Jó volt atragni magam ezen!
https://sorpont.blog.hu/2014/05/04/ezert_kinaljuk_kisuzemek_soreit_2_a_kukoricagriz/full_commentlist/1#c37369510
Válasz erre: Ezért kínáljuk kisüzemek söreit 2. - A kukoricagríz
2019-06-29T13:54:12+02:00
2019-06-29T13:54:12+02:00
Kafferbivaly Balambér
http://blog.hu/user/257608
A pilisvorosvari Rotburgerben meg sosem csalodtam: a tulaj nem sorforradalmar, neki nincs szuksege a hype-ra, 1995 ota...
https://sorpont.blog.hu/2014/05/04/ezert_kinaljuk_kisuzemek_soreit_2_a_kukoricagriz/full_commentlist/1#c27361174
Válasz erre: Ezért kínáljuk kisüzemek söreit 2. - A kukoricagríz
2015-06-19T14:05:20+02:00
2015-06-19T14:05:20+02:00
O.Ádám
http://blog.hu/user/515369
A bejegyzéssel alapvetően egyetértek, de ez erős ferdítés:<br />
<br />
„Egyrészt az, hogy nem hagyományos söralapanyag, mégpedig azért nem, mert a kukoricát nem tudja magától lebontani az sörélesztő, ahhoz külön hozzáadott enzimek szükségesek.”<br />
<br />
Az árpamalátában normális esetben sokkal több enzim van, mint ami a saját elcukrosításához szükséges. Mikor ezeket az enzimeket felfedezték, már régen tudták, hogyan kell bármilyen keményítőtartalmú cefrét mindössze 15-20% árpamalátával elcukrosítani. Ellenkező esetben nem tudtak volna szeszt főzni kukoricából vagy krumpliból. (A skót gabonawhiskyhez pl. máig is tilos hozzáadott enzimeket használni.)<br />
<br />
Normális esetben tehát semmiféle enzim nem kell a kukoricás, rizses sörbe.
https://sorpont.blog.hu/2014/05/04/ezert_kinaljuk_kisuzemek_soreit_2_a_kukoricagriz/full_commentlist/1#c26181833
Válasz erre: Ezért kínáljuk kisüzemek söreit 2. - A kukoricagríz
2015-02-17T13:47:01+01:00
2015-02-17T13:47:01+01:00
Balint Gyuri bacsi
http://blog.hu/user/17179
1. Imho a 'Soproni 1895' a legjobb magyar sor de draga. Alaposan otthagyja a meltatlanul sztarolt Drehert. (Megjegyzem, hogy a Soproni 1895 nemzetkozi osszehasonlitasban csak egy 'kozepesKE' szintu sor.)<br />
<br />
2. A pennyben lehet venni 165 ft korul egy meglepoen jo sort (a sok arult vacak mellett) 4,9%-os alk tartalommal. /valami p betus, zold dobozban.../ Ez utobbi azert figyelemremelto mert mar odaig jutottunk, hogy egykori 5+-os markak ma mar 4%-osokkal izzitanak ,hala a kapzsi allamvezetoknek.<br />
<br />
3. A Kozel nem olyan jo mint a Soproni 1895 viszont ez sem tartalmaz kukoricagrizt es lenyegesen olcsobb.<br />
<br />
4. => Van elet a kisuzemeken tul is csak keresni kell. Normal esetben en a penny soret veszem (kozelben van, iz-ar-ertek arany jo); a kisuzemeknel 500 ft-os literat tudok (nyaron ha kozelben vagyok ezt iszom). Mondjuk a vonyarci Blonder sor jobb mint a korabban emlitettek. <br />
1. blonder<br />
2. soproni 1895<br />
3. pennys zold<br />
(hosszu szunet)<br />
4. kozel<br />
<br />
5. Erdekes volt megfigyelni, ahogy a pennys sorre valaki ranyult de olcsonak talalhatta, es nem is ismerte a markat, ezert az ennel sokkal rosszabb es dragabb HB-re cserelte.
https://sorpont.blog.hu/2014/06/18/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyarorszagon_839/full_commentlist/1#c23423451
Válasz erre: A házi sörfőzők színre lépése Magyarországon 2.
2014-06-19T14:48:24+02:00
2014-06-19T14:48:24+02:00
pif
http://blog.hu/user/258210
<a href="http://sorpont.blog.hu/2014/06/18/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyarorszagon_839?fullcommentlist=1#c23415447" class="reply_nick_766445" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23415447 );">@SörPont</a>: Innentől már akkor inkább metodikai kérdés, hogy a főzde, akinek a neve alatt kijön a sör vagy a főzőmester hovatartozása a meghatározó. :) Természetesen nem a gerilla főzetekre gondolok, azoknál egyértelmű, hogy a főző a fontos.
https://sorpont.blog.hu/2014/06/18/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyarorszagon_839/full_commentlist/1#c23415447
Válasz erre: A házi sörfőzők színre lépése Magyarországon 2.
2014-06-19T10:07:25+02:00
2014-06-19T10:07:25+02:00
SörPont
http://blog.hu/user/766445
<a href="http://sorpont.blog.hu/2014/06/18/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyarorszagon_839?fullcommentlist=1#c23413551" class="reply_nick_258210" onclick="javascript:if ( typeof followCommentReply != 'undefined' ) return followCommentReply( 23413551 );">@pif</a>: Köszönjük a javítást! Jogos az észrevétel, de mentségünkre szóljon, hogy ha minden igaz, a Serforrás IPA-t a kezdetektől a pivovarskýdůmos Jan Šurany főzi Felsőzsolcán.
https://sorpont.blog.hu/2014/06/18/a_hazi_sorfozok_szinre_lepese_magyarorszagon_839/full_commentlist/1#c23413551
Válasz erre: A házi sörfőzők színre lépése Magyarországon 2.
2014-06-19T00:31:13+02:00
2014-06-19T00:31:13+02:00
pif
http://blog.hu/user/258210
Egy javítás, Az első magyar IPA a Serforrás IPA volt, nem a Grabanc
https://sorpont.blog.hu/2012/12/08/a_lagersor/full_commentlist/1#c19061904
Válasz erre: A lagersör
2013-02-16T12:09:14+01:00
2013-02-16T12:09:14+01:00
Paulaner Shop - www.paulanershop.hu
http://blog.hu/user/772746
Köszi ezt a szép összefoglalót, nagyon tetszett! :)